IstKon

ISTKON NEDİR ?

IstKon Student Exchange, 2016 yılında Marmara Üniversitesi ve Konstanz Üniversitesi öğrencileri tarafından başlatılan, iş birliğine dayalı akademik ve kültürel bir öğrenci değişim programıdır. Projenin temelinde fikir üretimi, kariyer gelişimi ve sosyal ortam anlayışı vardır. Projemiz 2016’dan bu yana başarıyla gerçekleştirdiği dört değişim ile toplamda 250’den fazla öğrenciye ev sahipliği yapmıştır. Öğrenciler için ve öğrenciler tarafından gerçekleştirilen organizasyonun kadrosunu üniversite öğrencileri oluşturmaktadır. Uluslararası bir ekibe sahip olan bu proje, disiplinlerarası çalışmaları teori ve pratik birliktelikle sunarak katılımcı öğrencilerin standartları yüksek bir öğrencilik dönemi geçirmelerine yardımcı olmaktadır.

Istkon5.jpg (58 KB)

Üniversite öğrencilerinin üstlendiği; gençliğe temas eden; başka bir ülkede kendilerini keşfetme fırsatı sağlayan; onlara yeni perspektifler, düşünce pencereleri açmayı hedefleyen; gençlere bölgesel ve küresel etkiye sahip güncel konular hakkında tartışmalar, fikir ve çözüm üretimi platformu sağlayan uluslararası gençlik değişim programının beşincisi bu yıl 12-19 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşti. Toplamda 52 kişinin katılımıyla gerçekleşen programda akademik oturumlar, çalıştaylar, tartışma programları ve kültürel geziler yer aldı. Projenin akademik programı Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanı çerçevesinde belirlenmiş olup, eşitsizlik teması altında üç ana başlıkta incelenmiştir; "Ayrıcalık", "İklim Hareketi" ve "Göç". Akademik programlar, öğrencilerin bu alanda farkındalık yaratmasını ve çözüm üretmelerini amaçlamıştır. Farklı kültürlerden gelen katılımcıların küresel problemler için çözüm aradığı çalıştaylarda programın içinde yer almıştır.

Istkon3.jpeg (189 KB)

Dünyayı sarsan Covid-19 pandemi dolayısıyla zor şartlarda gerçekleşen ve 2020 senesi online gerçekleşen IstKon, bu sene öğrencilerin heyecanıyla tüm katılımcılara eşsiz bir hafta yaşatmıştır. Konstanz’da gerçekleşecek olan IstKon 2022’nin heyecanı şimdiden başlamış olup, yeni katılımcılara fırsat sunmayı hedeflemektedir.

IstKON1.jpeg (94 KB)

Bu sayfa Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler - İngilizce Bölümü tarafından en son 06.10.2021 15:41:06 tarihinde güncellenmiştir.