Siyasal Bilgiler FakültesiSiyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler - İngilizce

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler - İngilizce

11 Mayıs 2018 - MURCIR - Asya-Pasifik Çalışmalarında Yeni Ufuklar Çalıştayı

Asya-Pasifik Çalışmalarında Yeni Ufuklar Çalıştayı

Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi (MURCIR) 11 Mayıs 2018 tarihinde ev sahipliği yapacağı bir çalıştayda Asya-Pasifik bölgesi üzerine uzmanlaşan genç akademisyenleri biraraya getirmeyi planlamaktadır. “Asya-Pasifik Çalışmalarında Yeni Ufuklar” başlıklı çalıştayın amacı Türkiye’de Doğu, Güney ve Güneydoğu Asya ülkelerine odaklanan akademisyenler arasında derinlikli bir tartışma platformu oluşturmaktır.

Çalıştay, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler disiplindeki çalışmalara ağırlık verecektir. Ancak ekonomi-politik, medya ve sosyoloji alanında çalışan akademisyenler de çalışmaları ve görüşleriyle çalıştaya katkıda bulunabilir. MURCIR’in amacı Asya-Pasifik ülkelerinde öğrenim görmüş ya da araştırma yapmış; bölge dillerinden en az birisine (Çince, Korece, Japonca, Tay, Vietnamca vb.) aşina olan; bölgeyle ilgili kendi özgün çalışmaları ve uzun vadeli araştırma gündemleri olan genç sosyal bilimcileri ağırlamaktır.

Çalıştayın dili Türkçe olacaktır ancak katılımcıların İngilizce literatüre aşina olması beklenmektedir. Sunulacak çalışmalarda ilgili ülkelerin kendi dillerinde basılan özgün kaynakların kullanılması büyük bir artı olarak değerlendirilecektir. MURCIR, çalıştayda sunulan çalışmaların tamamını ya da bir kısmını derleme bir kitapta ya da Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Dergisi’nin özel bir sayısında yayınlamayı planlamaktadır.

Not: Çalıştayın son başvuru tarihi 26 Mart 2018 olmakla beraber başvuru süreci sona ermiştir. Sunuş özetlerini geçerli tarih aralığında gönderen tüm akademisyenlerin ve araştırmacıların başvuruları Çalıştay Bilim Kurulu tarafından değerlendirmeye alınmış olup, en geç 9 Nisan 2018 tarihine kadar tüm başvuru sahiplerine e-posta yoluyla geri dönüş yapılacaktır.

ÇALIŞTAYA KONU OLAN ÜLKE VE ALT BÖLGELER

Doğu Asya (Kuzey Kore, Güney Kore, Çin, Japonya, Tayvan)

Güney Asya (Hindistan, Pakistan, Sri Lanka)

Güneydoğu Asya (Tayland, Vietnam, Malezya, Filipinler, Endonezya, Kamboçya vb.)

**** Orta Asya ve Rusya (Avrasya bölgesi) çalıştay temasının dışında kalmaktadır.

Çalıştay Bilim Kurulu

Prof. Dr. Selçuk Esenbel (Boğaziçi Üniversitesi)

Doç. Dr. Çağdaş Üngör Sunar (Marmara Üniversitesi)

Doç. Dr. Hasan Kösebalaban (İstanbul Şehir Üniversitesi)

Yrd. Doç. Dr. Ceren Ergenç (Orta Doğu Teknik Üniversitesi)

Dr. Hale Eroğlu Sager (Harvard University)

Dr. Altay Atlı (İstanbul Politikalar Merkezi)

Dr. Kadir Temiz (İstanbul Şehir Üniversitesi)

Bu sayfa Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler - İngilizce tarafından en son 30.03.2018 16:42:15 tarihinde güncellenmiştir.